AFAD Başkanlığının “2022 Afet Tatbikat Yılı” ilan etmesi üzerine tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde eş zamanlı “Tahliye Tatbikatı” yapıldı. AFAD Başkanlığının “2022 Afet Tatbikat Yılı” ilan etmesi üzerine tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde eş zamanlı “Tahliye Tatbikatı” yapıldı. AFAD Başkanlığının “2022 Afet Tatbikat Yılı” ilan etmesi üzerine tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde eş zamanlı “Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

04 Mar 2022 Cum

AFAD Başkanlığınca, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışı olası afetlere karşı hazır olmak, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etme ve kabiliyet geliştirmek, planların uygulanabilirliğini ölçmek ve eksikleri tespit etmek ile afet müdahale planlarında gerekli güncellemeleri yapmak, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 2022 yılı "Tatbikatlar Yılı" olarak ilan edilmiştir.
Bu kapsamda 01 - 07 Mart Deprem Haftasında yapılacak "Tahliye Tatbikatı" etkinlikleri çerçevesinde ilçemiz geneli tüm okullarda eşzamanlı olarak “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı.
04 Mart 2022 tarihinde ve saat 11:30’da Nurullah Sabırer Fen Lisesinde yapılan tatbikata Kaymakamımız Sn. Ahmet KARATEPE, Ortaköy Belediye Başkanımız Sn. Ali Rıza ÖZDEMİR, kamu kurum ve kuruluşların müdür ve amirleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.