ORTAKÖY BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ALİ RIZA ÖZDEMİR'İN BERAT KANDİLİ MESAJI

06 Mar 2023 Pts

Her yıl Şaban ayının 15. gecesine tekabül eden ve ramazanı şerifi müjdeleyen Berat kandiline kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Bir zorluktan kurtulmak anlamına da gelen bu geceye bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle “Mübarek” kulların günahlarından affolunması ve temiz çıkmaları sebebiyle “Berat” kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle “Rahmet” adı verilmiştir.
Kulluk görevini yerine getirmede eksik ve yanlışının olduğunu hisseden nice bedenlerin Allah’a yönelerek O’nun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri kalplerini tövbe istiğfarla arındırabilecekleri berat gecesi müstesna bir gecedir.
Yaşadığımız depremler ve devam eden artçı sarsıntılar yüreklerimizde derin yaralar açmıştır. Yaşadığımız bu zor zamanlarda aziz milletimiz hemen kenetlenerek harekete geçmiştir. Tarih boyunca da gerek savaşlar, göçler gerekse doğal afetler olsun yaşadığımız tüm zorlukları milletimiz birlik, beraberlik ve kardeşliği ile aşmıştır. Bugün de devlet ve millet olarak el ele, omuz omuza bu asrın felaketinin üstesinden geleceğiz.
Dualarımızla umutlarımızı yeşerttiğimiz, ülkemizin, birlik, dirlik ve beraberliğinin güçleneceği bu mübarek gecede kaybettiğimiz canlarımız için Allah’tan rahmet, bütün afetzede vatandaşlarımıza da sabırlar diliyorum.
Berat Kandilinin Ortaköy'lü hemşerilerim ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.