"İlçe Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi."

26 Eki 2021 Sal

Ortaköy  Kaymakamımız Ahmet KARATEPE başkanlığında ve Ortaköy Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünün sekretaryasında Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkında Yönetmeliğin 19, 20 ve 21. maddelerine istinaden “İlçe Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi. Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ortaköy Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürümüz Menderes KARATAŞ , İlçe Emniyet Karakol Amiri ile Ortaköy Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü ve personeli katıldı. Toplantıda; suça sürüklenen veya suç mağduru çocuklara ilişkin verilen tedbir kararlarının uygulanmasında ortaya çıkan eksikler ve sorunlar görüşülmüş, bu kırılgan gruptaki çocukların süreci en hafif şekliyle yara almadan atlatmalara ve sonrasında bu çocukların ve ailelerinin gerek psikolojik, gerek eğitsel, gerekse ekonomik bakımdan desteklemelerini sürdürmek için yapılabilecek uygulamalara ilişkin görüşler paylaşılmış; bu görüşler doğrultusunda koordinasyon sağlanması kararları alınmıştır.