''ORTAKÖY KAYMAKAMLIĞI'NDAN''

18 May 2021 Sal

‘’ORTAKÖY KAYMAKAMLIĞI'NDAN DUYURU’’
İlçemiz Balcı Mahallesinde bulunan, İzinsiz Özel Hayvan Barınağı Kapatılarak Mühürlenmiştir. Duyarlı vatandaşlarımız tarafından gönderilen üzücü kareler bulunmaktadır.
İlçemiz Balcı Mahallesinde, bir vatandaşımız tarafından, sokak hayvanlarının barındırılması ve bakımı amacıyla, ilgili ve görevli kurum ve kuruluşlardan herhangi bir izin ve ruhsat alınmaksızın, özel bir hayvan barınağı maksatlı izinsiz bir tesis inşa edilerek işletildiği, bu tesiste kapalı tutulan hayvanların sağlık ve bakım şartlarının uygun olmadığı, ölü, yaralı ve bakımsız/hasta sokak hayvanları bulunduğu hususunda Kaymakamlığımıza, yazılı, sözlü ve sosyal medya aracılığı ile ulaşan şikayetler üzerine gerekli adli ve idari işlemlere başlanmış, bu işlemler kapsamında 15.05.2021 tarihinde, söz konusu izinsiz/ruhsatsız hayvan barınağında gerekli tespitler ve işlemlerin yapılması amacıyla, Kaymakamlığımızın talimatı ile İlçe Belediye Başkanlığımız, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımızın katılımıyla, yerine tespit ve incelemeler yapılmıştır.
Yapılan inceleme ve tespitler neticesinde, söz konusu izinsiz/ruhsatsız hayvan barınağının içerisinde kapatılmış durumda, hasta, yaralı, bakımsız, durumda olan erkek ve dişi yetişkin havanlar ile yavru hayvanlar bulunduğu, barınak şartlarının çok olumsuz şartlarda olduğu, tüm hayvanların karışık şekilde bir arada tutulduğu, herhangi bir izin olmaksızın hayvanların, hayvan haklarına ve Hayvanları Koruma Kanununa aykırı şartlarda tutulduğu tespit edilmiştir.
Yapılan bu tespitler sonucunda söz konusu barınaktaki hasta, bakımsız, yaralı, hastalıklı 35 yetişkin ve 13 yavru hayvan, ilimizdeki en yakın hayvan barınağına, her türlü kayıt ve tutanaklarla birlikte teslim edilmiş, barınaktaki geri kalan 21 hayvan ise, Ortaköy Belediye Başkanlığımız ve Ortaköy Hayvan Besleme Grubu tarafından belirlenen, İlçe merkezine bitişik konumlardaki, rahatlıkla besleme yapılabilecek noktalara ve bu amaçla geçici olarak oluşturulacak geçici barınak alanlarına görsel kayıtları alınarak, yemleri ve suları da verilerek nakledilmiş, ilçemiz Balcı Mahallesindeki izinsiz, sağlıksız hayvan barınağı kapatılarak mühürlenmiştir.