'’Ülkemizin En Geniş Konseptli Hayvan Pazarı, Kesimhane ve Soğuk Hava Deposu İlçemize Hayırlı Olsun’’

29 Haz 2022 Çar

Ortaköy Hayvan Pazarımız açıldı. Kurbanlıklarınıza yarın itibariyle Hayvan Pazarımızdan bakabilirsiniz. Kurban satışının yanında Kurban Bayramında kesimde yapılacaktır.
İlçemize hayırlı olsun.
Alıcı ile satıcı modern tesiste buluşacak
16 Dönümlük araziye kurulan Modern Hayvan Pazarımız İçerisinde; 2500M2 Kapalı Pazar Alanı, 1500M2 Açık Pazar Alanı, Sosyal Tesis, Karantina Binası, Yem ve Samanlık Deposu, Kesim Öncesi Ahır Binası ile Kesimhane ve Soğuk Hava Deposu Bulunmaktadır. 2500M2 Kapalı Pazar Alanımız içerisinde 600 adet Küçükbaş 400 adet Büyükbaş. 1500M2 Açık Pazar alanı ise 240 Küçükbaş 140 Büyükbaş hayvan alabilecek kapasitededir. Kesim öncesi Karantina Bölgesinden çıkan hayvanların beklemesi için 100 adet küçükbaş ve 160 adet büyükbaş alabilecek kapasite olan Ahır Binası mevcuttur. Kesimhane içerisinde Soğuk Hava Depoları, Sakatat hane, İşkembe hane, Karkas hane, İdari Personel ve Veteriner Hekim odaları bulunmaktadır. Sosyal Tesis Binası içerisinde Hayvan Pazarımıza gelen vatandaşlarımıza hizmet vermek amacıyla Kafeterya, bay ve bayan olmak üzere 2 adet mescit, idari personel odası, misafirhane, duş yerleri ve lavobolar bulunmaktadır. Modern Hayvan Pazarımız ile bölgedeki besicilikte önemli bir adım daha atıldı. Satılacak olan hayvanlar veteriner gözetiminde alıcı-satıcı haklarının gözetilerek, hijyenik ve modern bir ortamda kesimi sağlanacak.
Bunula birlikte Ortaköy Belediyesi olarak Kurban bayramlarında da alım-satım ve modern kesim alanıyla hizmet verecek olan pazarda hayvanlarını satmakta zorlanan yetiştiricilerimiz modern bir tesiste satış imkanı sağlanması, hayvan alıcılarına güvenli ve modern bir pazar imkanı sunulması, kurban kesim hizmetinin usullere uygun ve hijyenik ortamda sağlanması, bazı bölgelerde kontrolsüz ve dağınık halde yapılan hayvan satışlarının düzenli ve kontrollü hale getirilmesi, çevre ve görüntü kirliliğinin önlenmesi, denetlenebilir ve güvenli bir pazar ortamı oluşturulması, alıcı ve satıcının bilinen sabit bir alanda buluşturulmasını hedefliyoruz.
Bizler de Ortaköy’ümüze yeni bir proje, ekonomisine yeni bir değer kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hayırlı Olsun.