ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 2021 YILINI YOĞUN GEÇİRDİ

27 Oca 2022 Per

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 2021 YILINI YOĞUN GEÇİRDİ

Ortaköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2021 yılında yoğun mesai harcayarak bir yılı geride bıraktı.

Yıl boyunca 60 işletmeye İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı düzenlendi. Dilencilerle mücadelede 14 kişiye idare para cezası uygulandı. 6 Adet Ticari Plaka devri gerçekleştirildi. 46 Adet kaçak su kullanan hane ve işletmeye idari para cezası uygulandı. 32 Adet gerçek ve tüzel kişiye ilçemizin huzur ve düzenini bozması sureti ile idari para cezası uygulanmıştır.

İlçemizde; Okul Kantini, Fırınlar, Pastane Kafe Lokanta Restoran ve Gıda satışı yapan yerlerin denetimleri yapılarak, Son Kullanma Tarihi geçmiş ürünleri reyonlarında bulunduran zincir marketlere en ağır cezai işlem uygulanarak ürünler imha edilmiştir.

Veteriner Hekimimiz kontrolü ile 70 Adet hayvan kısırlaştırılmıştır. İlçemizde bulunan sokak hayvanlarını beslemek için toplamda 4650 Kilogram kedi ve köpek maması ilçemizin belirli noktalarına düzenli olarak bırakılmıştır..

İlçemizde Barınak Adı altında faaliyet gösteren mahal’e İlçe Jandarma, İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü Ekipleri ile birlikte yapılan kontrolde hayvanların uygunsuz şartlarda barındırıldığı görülerek hayvanların tahliyesi yapılmıştır ilgili yer mühürlenmiştir.

Koronavirüs salgını münasebeti ile zabıta ekipleri ayrıca yıl içerisinde pazar yeri giriş ve çıkışlarında HES kontrolü gerçekleştirilerek, pandemi sürecinde 50 bin adet Maske dağıtımı yapılmıştır. görüntü kirliliğine sebep olan tabela, afiş, pano ve pankartlar, kaldırım işgalleri gibi rutin çalışmalar gerçekleştirdi.